Túléléshez szükséges oldalak

ETR

Az ETR (Egységes Tanulmányi Rendszer) a PTE oktatás- és tanulmányszervezést szolgáló, valamint a hallgatói pénzügyeket kezelő számítógépes nyilvántartó rendszere. Egyszerre öröm és bánat forrása. Nélkülözhetetlen az Egyetem elvégzéséhez. Bejelentkezés (aktiválás, passziválás), órafelvétel, kurzusfelvétel (és leadás), szakosodás, a legfontosabbakat ezen a felületen kell elvégezni.

Minden felvételt nyert gólya kap egy értesítőt. Ezen szerepel az EHA kódja (hallgatói azonosító, amely hét betűből áll és .PTE-re végződik) és egy jelszó. A rendszert kezelése két nap alatt megtanulható, de igazán kiismerni csak ötödévesen fogod. Addig pedig kalandra fel!

Jótanács

Mielőtt nekiesel a billentyűzetnek, engedélyezd a pop-up felugró ablakokat; ne felejtsd el a jelszavad; és mindig frissítsd a feltöltött adataid!

Modulo

 A Modulo egy hallgatói ügyfélkapu, amely elektronikusan nyújt segítséget az adminisztrációs ügyek elintézéséhez. Belélépés az EHA kód és a hozzá tartozó jelszó segítségével történik (épp, mint az ETR-ben). Kezdetben a legfontosabb a Beiratkozási lap kitöltése és elküldése (ezt papír alapon is le kell adni a TO-n), majd mindennapos lesz a hallgatói jogviszony igazolás kérése. Ez utóbbit a modulon keresztüligényeled és másnap már fel is veheted a TO-n, vagy akár ki is postázzák neked! Egy-két szemeszter elteltével már szükség lehet a kreditátviteli kérelemre is.

Jótanács

Engedélyezd a pop-up ablakokat és tölts ki mindent értelemszerűen. Ha az ETR-ben nincs rólad naprakész adat, itt sem lesz.

Coospace

A coospace alapvetően egy információs oldal, ahol leginkább a közösségeket az egy kurzusra járó emberek alkotják. Kommunikálhatsz a csoporttársaiddal, tanároddal, és ami fontosabb, hogy őkfeltöltik az anyagaikat - olvasmányokat, zárthelyi anyagokat, feladatokat és érdemjegyeket. Az aktuális óráid aktuális színtérként jelennek meg, de a rendszer archivál is, így mindig visszakereshetsz egy-egy anyagot, ha a későbbiekben szükséged lenne rá!

Jótanács

Legalább kétnaponta jelentkezz be és nézz körül; töltsd fel az adataidat és egy fényképet; a problémáidat írd ki a coospace fórumára, meglátod: nem vagy egyedül vele, és szinte azonnal találtok rá megoldást!