Nyolc pont a zökkenőmentes hétköznapokért

Huszárné Mánfai Mária, a Tanulmányi Osztály vezetője sosem riad vissza attól, hogy megoldja ügyes bajos dolgainkat. Az alábbiakban felkészít minket a leglényegesebb pontokra, amikre oda kell figyelnünk, hogy az egyetemen eltöltött napjaink zökkenőmentesen alakuljanak. Olvassátok figyelemmel!

 

1.Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést!

Nagyon fontos, hogy nyitottan, az információkra figyelve teljenek a mindennapok az egyetemi létben! A Tanulmányi Osztályról érkező leveleket, e-maileket mindig olvassátok el!

2.Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk miről szól.

A Bölcsészettudományi Kar nagyon sokszínű, képzéseink sokfélék. Nincs egyforma két eset. Körültekintő, átgondolt lépések vezetnek megoldáshoz!

3.Minden hónapban pontosan fizesd a számláidat, akkor békén hagy a világ.

A határidők betartása nagyon fontos. A fizetésben és a feladatok elvégzésében is. A késedelmes ügyintézésnek súlyos következményei lehetnek!

4.Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.

Önálló, határozott ügyintézéssel minden kellemetlenség kiiktatható!

5.Amikor azért kell küzdeni, amit igazán szeretsz, sose fogadd el a nemet, mint választ.

A tanulmányok során kialakuló nehézségek, problémák kezelését ott kell kezdeni, ahol a gond keletkezett. Ha az oktató, a tanszéki ügyintéző tud segíteni, akkor náluk, ha nem, akkor a Tanulmányi Osztályon, vagy a Tanulmányi Bizottságnál! De minden lépést érdemes átgondolni és főleg megtenni!

6.Csak te felelsz a saját boldogságodért, ne hárítsd másokra.

Ha nem kérsz, nem is kapsz! A felmerülő gondok kezelésében ne a halogatás, a terelés legyen az eszközünk. Időben vegyük saját kezünkbe a szükséges intézkedések sorát. Saját magunk intézkedjünk, ne várjunk másra és ne bízzuk másra!

7.Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.

Minden nap menj ki az ajtódon, ott történnek a csodák. Minden nap számtalan, új dolog, megismerhető igazság, a tudomány gazdag tárháza vár az egyetemi polgárokra! Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az órák látogatása hallgatói kötelesség, a hiányzások mértéke korlátozott, következményei vannak.

8.Az élet nem masnival jön, mégis ajándék.

Az egyetemi éveket, odafigyeléssel és tanulással úgy kezelhetjük, mint egy számtalan lehetőséggel tarkított ajándékcsomagot.

Sok sikert, jó munkát kívánok a tanulmányaikhoz!