Diákigazolvány, jogviszonyigazolás

 

Egyetemünkön az első diákigazolvány igénylésének lépései a következők:

Keress fel egy Okmányirodát a fénykép és aláírás rögzítése céljából. Az itt kapott NEK adategyeztető lapot gondosan őrizd meg! A jobb felső sarkában található NEK azonosító számra még nagy szükséged lesz.

2012. szeptember 10-től a MODULO „Első diákigazolvány igénylés” űrlapon keresztül intézheted ügyeidet, így nem kell bemenned sem a Tanulmányi Osztályra, sem a Központi Tanulmányi Irodára (KTI). Az űrlapot nem kell kinyomtatnod. Az űrlap egyelőre csak abban az esetben alkalmazható, ha a PTE-n első diákigazolványod szeretnéd igényelni.

Az űrlapon meg kell adnod az Okmányirodában kapott NEK adatlapon található azonosító számot, ki kell választanod a szakod, mellyel meghatározod a diákigazolvány típusát is (nappali, levelező, esti, távoktatás), valamint választanod kell, hogy az állandó vagy tartózkodási lakcímedre készüljön az igazolvány.

Az ETR-ben csak olyan lakcímet adj meg, amely az országos lakcímnyilvántartóban is szerepel, mivel az elküldött adatokat az Oktatási Hivatal (OH) ellenőrzi és eltérés esetén az igénylést hibára futtatja. Azaz nem kicsit kell majd várnod az új diákigazolványra!

Az űrlap elmentése után egy üzenetet fogsz látni. Amennyiben hiányzik az OM azonosítód, akkor a rendszer jelzi neked, hogy az igénylés mentésre került, de továbbításra csak akkor kerül sor, miután OM azonosítód generálódott. Arról is üzenetet kapsz, ha a választott szakod még nem aktiváltad, mivel ebben az esetben az igénylés nem továbbítható.

A diákigazolvány eljárási díjáról szóló befizetési bizonylatot a dig@pte.hu e-mail címre kell megküldened, vagy bevinned a KTI-re. Az 1.400 forintos eljárási díjat befizetheted online banki átutalással http://kti.pte.hu/menu/52, vagy akár a kari házipénztárban is (A épület jobb oldali lift 5-ös gomb). Viszont a befizetésről szóló befizetési bizonylatot, illetve annak másolatát mielőbb továbbítsátok a KTI-re, hogy a befizetést rögzíteni tudják. A dig@pte.hu e-mail cím csak a befizetési bizonylatok fogadására szolgál. Az ide küldött egyéb kérdésekre nem válaszolnak, más ügyintézésre nem használható.

NEM VÁLTOZOTT a diákigazolvány eljárás menete, azokban az esetekben, amikor a már igényeltél diákigazolványt:

Az elindított igénylés OH általi befogadása után automatikus üzenetet fogsz kapni, hogy számukra az utazási kedvezmény igénybevételére szolgáló igazolás kiadható.

Bármilyen ügyintézés céljából keresd a KTI ügyfélszolgálatát

e-mail cím: infokti@pte.h

weboldal: kti.pte.hu

 (mellékek: 22216, 22232, 22362, 22473 22558;).